nieuws

VVV Nunspeet uit de kunst, nu ook in Hulshorst

Esther Poorter is sinds (1 januari van dit jaar) trotse beheerder van dorpshuis de Wieken, waar ze de laatste maanden al druk in de weer is geweest met verbouwen, schilderen en opknappen van het dorpshuis.
Er is er al menige afhaalmaaltijd gehaald, werd het gebruikt als stemlokaal en ook rondom Pasen was daar een leuke activiteit voor kinderen, gehouden door de buurtvereniging Hulshorst. De fietsverhuur heeft daar nu een afhaalpunt en ook het VVV Toeristisch Informatiepunt (TIP)  werd ingericht. Sfeervolle wanden, informatie, leuke geschenken zijn neergezet. En buiten werd er herkenbaarheid aangebracht met vlaggen. Op tijd voor het nieuwe toeristenseizoen.
Het bestuur van VVV Nunspeet uit de kunst, vertegenwoordigd door voorzitter Dick van Hemmen en penningmeester Gert Vis en n Esther Poorter  bekrachtigden vrijdag 9 april deze samenwerking door het tekenen van de overeenkomst.
Dick van Hemmen is verheugd over deze samenwerking: “Al enige tijd waren wij al aan het kijken naar de mogelijkheden om in Hulshorst een informatiepunt  te openen.  Dit omdat wij in elke dorpskern een TIP beogen te hebben. Doordat in het dorpshuis weer allerlei activiteiten worden gehouden welke ook aansluiten bij het gastheerschap, wat wij willen uitstralen, is dit een uitermate geschikte locatie.”
Esther reageert op haar eigen enthousiaste manier: “Er zijn nog zoveel activiteiten te bedenken vanuit het dorpshuis. Niet alleen voor onze eigen inwoners, maar ook voor de mensen die bij ons op bezoek komen. Daarnaast is het ontzettend leuk om toeristen te vertellen over alles wat je kan zien en doen in onze gemeente. Ik heb er ontzettend veel zin om hiermee aan de slag te gaan en gezellige bedrijvigheid hier te krijgen en houden.”
Het dorpshuis is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur. Men kan terecht voor informatie van het VVV punt. Er liggen wandelroutes en -kaarten. En ook voor de fietsers is er tal van informatie. Maar ook tips en folders van locaties in de omgeving zijn daar te vinden. En om ook in de vraag naar leuke cadeaus vanuit de regio te voorzien, worden originele en lokale cadeaus verkocht. Dorpshuis de Wieken is gevestigd aan de Kapelweg 7 in Hulshorst.
>

Wat je misschien ook leuk vindt