WinterLicht bij Veluwe Resort in Hulshorst

 

Vakantiepark Europarcs aan de Randmeerweg in Hulshorst krijgt steeds meer gestalte. Het merendeel van de geplande bouw is gereed en ook de daarbij behorende voorzieningen.

Bestemd voor de gasten van het resort Veluwemeer, zoals de naam van het park is. Maar men wil ook graag naar buiten treden en anderen de kans te bieden mee te doen aan bijvoorbeeld activiteiten op het park. Zoals ook het restaurant voor iedereen toegankelijk is. Scholen kunnen bijvoorbeeld in de toekomst, na aanmelding, een middagje gebruik maken van het openlucht zwembad in het park.

De open opstelling naar de buitenwereld maakt ook dat Resort Veluwemeer tijdens WinterLicht een voor iedereen toegankelijk Friends ’n Frigth weekend houdt. De toegang is gratis.

Het hoofdmenu staat zaterdag 16 december gepland. Tussen 14 en 17 uur wordt een wintermarkt gehouden. Onder meer komt er een mini kerstmarkt met een levend kerststalletje. Dit laatste in de vorm van een kinderboerderij, zo zegt Ron Das van het resort. Deze was eerder in Lochem. “Veel kinderen kwamen zelfs niet verder dan deze boerderij waar ze kunnen knuffelen met verschillende dieren”, zo zegt hij.

Op het terrein bij het restaurant komen verschillende standjes te staan met onder meer kerstkransen, sieraden en dergelijke. Ook bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan allerlei workshops, zoals het zelf maken van een kerstbakje. Opzet is overigens dat deze workshops ook door het gehele jaar door gegeven gaan worden in het resort.

Ook bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan spelletjes als blikgooien en ringwerpen voor kleine prijsjes welke bestaan uit een gratis versnapering of kleine attentie. Ook is er een rad van avontuur. Iedereen mag hieraan een draai geven om mee te dingen naar een prijsje. Er kan worden meegedongen naar een gratis weekendje weg op één van de Europarcs. Er komen meerdere tenten met winterse versnaperingen.

Om 17.30 en 22 uur zijn er spooktochten. De eerste is voor de wat kleinere bezoekers en hun ouders. Bij de tweede is het echt griezelen geblazen, zo zegt Das. “We gaan de deelnemers dan echt de stuipen op het lijf jagen.”

De zondag wordt een interactieve doe middag gehouden tussen 12 en 17 uur voor kinderen. Er wordt geknutseld maar ook gewerkt aan het instuderen van een stukje dans dat aan het eind van de middag, samen met de entertainers, opgevoerd gaat worden. Het menu in het restaurant wordt voor deze gelegenheid ook aangepast.

De vrijdag is vooral gericht op het ontvangen van de gasten die het weekeinde verblijven op het park. Wel is er al een speciaal menu in het restaurant vanaf het begin van de avond.

Gasten weten het park inmiddels goed te vinden, zo zegt Ronald Das. “We dachten na de herfstvakantie het even rustig aan te kunnen doen. Maar in Duitsland kregen de mensen hierna veertien dagen vakantie. Dat maakt dat al onze huisjes deze twee weken volledig waren bezet. Ook de belangstelling voor de kerstvakantie is groot.”

Flyer Friends ’n Fright Spooktochten 2017-12 A5

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Spring naar toolbar