Nieuws

Vliegende start wiekdagen

De wiekdagen in Hulshorst kenden maandag een vliegende start. Voor de officiële opening werd in de middaguren al een begin gemaakt met het huttendorp. Het kwam wat aarzelend op gang maar geleidelijk aan trokken steeds meer kinderen naar het veld toe met hamer en zaag. Leuk was dat ook groepjes meisjes aan de slag gingen onder leiding van Maarten en Gijs Pap.

In het dorpshuis De Wieken werd ’s middags een demonstratie koersbal gegeven door leden van de jeu de boules vereniging Boules Plezier. Waar in de zomermaanden jeu de boules op het programma staat wil men het gat in de wintermaanden opvangen met koersbal. De vereniging heeft hiervoor wel dringend een mat nodig.

De officiële opening werd ’s avonds verricht door burgemeester Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet. Hij maakte de gemeenschap Hulshorst een compliment dat door de inzet van vele vrijwilligers zoveel activiteiten kunnen worden gehouden. Hij riep iedereen op zich blijvend in te zetten voor de gemeenschap. Niet alleen tijdens feestjes maar ook wanneer ziekte of andere moeilijke omstandigheden dit nodig maakten. Het bestuur wenste hij veel succes met de wiekdagen.

Inmiddels werd door Van Maanen uit Barneveld de luchtballon in gereedheid gebracht. In totaal hadden zich zeventien deelnemers aangemeld waarvoor het bedrijf de keuze had laten vallen op de grootste ballon uit hun vloot, geschikt voor twintig mensen. Door de hoge temperatuur was zeventien echter ook het maximum.

Rond half acht koos de enorme ballon het luchtruim voor een vlucht van een uur en een kwartier. De deelnemers kregen waar voor hun geld. Onder meer werd over de Stakenberg gevlogen om daarna richting Doornspijk te koersen. Omdat het gras in het weiland daar te hoog was werd uiteindelijk besloten de ballon aan de Pangelerweg in Nunspeet aan de grond te zetten. De publieke belangstelling voor het opstijgen van de ballon was boven verwachting.

Voor het verdere programma van de wiekdagen zie: www.buurtvereniginghulshorst.nl

Wat je misschien ook leuk vindt

Geen reacties

    Plaats een reactie