Nieuws

Van der Horst aanhangers steunt buurtvereniging

HULSHORST/NUNSPEET – Van der Horst Aanhangwagens heeft de buurtvereniging Hulshorst uit de brand geholpen voor de opslag en vervoer van de marktkramen welke door een bijdrage uit het fonds vitale kernen konden worden aangeschaft.

Tegen een sterk gereduceerde prijs is door het bedrijf van Erik Noorderijk een op maat gebouwde aanhangwagen geproduceerd. Er was bijvoorbeeld een afwijkende lengtemaat van 3.05 meter nodig en 1.50 meter breed om de kramen een plek te geven. De overhandiging van de aanhangwagen vond plaats voor het bedrijf aan de Draaiing in Nunspeet door Erik Noorderijk aan voorzitter Ruud van der Horst van de buurtvereniging.

Het bedrijf was aanvankelijk gevestigd aan de Waterweg in Nunspeet maar kon daar niet uit de voeten. Zo moesten de deuren vaak open blijven staan en moest de opslag van materialen in een zeecontainer plaats vinden. Was hier tweehonderd vierkante meter aan ruimte beschikbaar, in het nieuwe pand is dat zestienhonderd vierkante meter en kan in een prettige sfeer alles binnen het bedrijf zelf worden gedaan. Daarnaast is er zeshonderd vierkante meter aan showroom in gebruik.

Erik Noorderijk is eigenaar van het bedrijf. Als 14-jarige jongen kwam hij bij het bedrijf werken. Later kreeg hij de kans het over te nemen waarbij door de toenmalige eigenaar werd bedongen dat de naam Van der Horst intact bleef. Daaraan heeft hij graag gevolg gegeven.

Indien klanten geen afwijkende aanhanger vragen wordt gebruik gemaakt van meerdere merken. Anders wordt met de klant om tafel gegaan om alle wensen te inventariseren en wordt door het bedrijf zelf een zogenoemde special gebouwd. Noorderijk geeft aan dat het gemiddeld toch zeker zo’n zeventig specials per jaar worden gebouwd. Het gaat om klanten uit het gehele land.

Ook worden reparaties uitgevoerd en worden tweedehands aanhangers verkocht. Nier zonder echter op de brug tot op de puntjes te zijn gecontroleerd. Noorderijk: “De klant moet hetzelfde gevoel hebben bij de aanschaf van een tweedehands aanhanger als bij een nieuwe. Indien wij dat niet kunnen garanderen gaat de aanhanger weg voor de handel of de export.”

Voor reparaties en onderhoud kan met ook bij Van der Horst aanhangwagens terecht. “Zeker bij bedrijven die de aanhanger veel gebruiken is ieder jaar toch wel onderhoud nodig. De veiligheid op de weg is belangrijk.”

Het bedrijf is sinds augustus 2018 aan de Draaiing op het nieuwe bedrijventerrein De Kolk gevestigd en was daarmee één van de eerste bedrijven welke zich hier heeft gevestigd. Erik Noorderijk is prima te spreken over de ruimte welke zijn bedrijf hier tot de beschikking heeft.” ‘We krijgen hier ook steeds meer mooie opdrachten, recent hebben we nog een kraam opgebouwd.”

Binnen het bedrijf werken zes tot zeven personeelsleden. Daarnaast heeft Noorderijk enkele leerlingen lopen die voor hem werken als bijbaantje. ‘Dat doen ze liever dan vakken bijvullen.” Door de week mogen ze aan het werk, de zaterdagmorgen wordt besteed aan het schoonmaken van het bedrijf. Daarnaast kunnen ze eventueel stage lopen bij het bedrijf.

Wat je misschien ook leuk vindt