Nieuws

Open dag bij Europarcs

[NUNSPEET] Europarcs Resort Veluwemeer houdt zaterdag 3 augustus een familiedag, vooral ook gericht om inwoners van Nunspeet en omliggende plaatsen kennis te laten maken met het vakantiepark. Daarnaast zijn er uitbreidingsplannen met Eco-woningen.

Wijnand Kooijmans

Eén van de hoogtepunten is tussen drie en vier uur de reptielenshow met onder meer slangen en spinnen. Een aanrader voor stoere jongens en meisjes zeggen Giel Hendrikx en Ramon Sluijs, algemeen manager en junior manager van het park. De familiedag zelf is tussen twaalf en tien uur en is vrij te bezoeken.

[LUCHTKUSSEN] In samenwerking met Rookovens.com is er een barbecue. Voor de kinderen is er onder meer een beweegbaar luchtkussen in de vorm van een piratenschip. Gebruik kan worden gemaakt van het drijvend vlot in het Veluwemeer en de watersportfaciliteiten van het park. Ook is er live muziek en draaien dj’s hun plaatjes.

Een zorgenkind voor alle parken langs de Randmeerweg in Hulshorst is, zo zegt Hendrikx, de veiligheid op deze weg. Er wordt enorm snel gereden tot 120 kilometer per uur. Met de gemeente wordt gekeken naar mogelijke maatregelen. In overleg met de parken wordt gekeken naar de aanleg van een wandelpad langs het water. Dit zodat wandelaars niet meer langs de Randmeerweg hoeven te wandelen. Bovendien geeft het de mogelijkheid langs water en strand te flaneren. Ook wordt gezocht naar een oplossing voor het uitlaten van honden.

[DOELGROEP] Het Resort Veluwemeer heeft het streven ieder jaar een nieuwe doelgroep aan te trekken. Dat lukt, zo zegt Hendrikx wonderlijk wel. “Meestal hebben we binnen een half jaar de gewenste doelgroep bereikt en dat is best uniek. We zijn vooral in trek bij Duitsers. Wat dat betreft ben ik blij dat we binnenkort een overeenkomst aangaan met één van de grootste touroperators van Duitsland.” In Nunspeet kan toch het gevoel van ‘aan zee’ worden meegegeven aan de gasten. Hendrikx wil nog bekijken op welke wijze ook ondernemers binnen de gemeente Nunspeet hierbij kunnen worden betrokken.

Problemen ondervindt men soms wel van de dieren, zoals de zwanen en eenden in het Veluwemeer. Het gaat dan vooral om poep op de stranden. De parken langs het Veluwemeer zijn met de gemeente en de provincie Gelderland in overleg hoe hiervoor een duurzame oplossing kan worden gevonden.

[ECO] Binnenkort wordt gestart met de bouw van Eco Bijssel. Hier worden Eco-woningen ontwikkeld met onder meer warmtepomp, sedum daken, geen gas, zonnepanelen, zuinig watergebruik en warmtepanelen. Maar ook met duurzame materialen in de bouw. De woningen zijn bestemd voor groepsvakanties, reünievakanties en groepen ten behoeve van watersport of andere groepsactiviteiten. Ook wordt gedacht aan gezamenlijke plekken bij de woningen om te barbecueën, gebruik van een hottub, vergaderruimte etc.

De planning is na de bouwvakvakantie te starten met de ontwikkeling en de verkoop van de woningen. Hendrikx is blij met de medewerking van de gemeente omdat op dit moment deze doelgroepen onvoldoende kunnen worden gehuisvest.

Wat je misschien ook leuk vindt