Nieuws

Laat hekken op hun plek staan

HULSHORST – In verband met het niet tijdig arriveren van een ambulance bij een spoedeisende rit is door de buurtvereniging Hulshorst contact opgenomen met burgemeester Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet.

Het ging om een rit naar de Potbrummel in Hulshorst. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de aanrijtijd van vijftien minuten welke staat voor een spoedeisende rit niet is gehaald. Voor de eerste bloeddrukmeting kon worden uitgevoerd zijn 27 minuten verstreken vanaf het wegrijden van de ambulancepost.

Het bleek, zo kregen wij te horen van betrokkenen, dat mensen voor de ambulance moesten uitlopen om hekken te verwijderen. De gemeente geeft aan dat de uitvoerder iedere dag aan het eind van de avond de wegwerkzaamheden netjes afsluit. Met de hulpdiensten is afgesproken dat de fietspaden open blijven voor hen.

Tijdens de betreffende oproep bleek echter dat de doorgang voor de hulpdiensten was belemmerd doordat er een hek op het fietspad was geplaatst. Het wordt daarom van groot belang geacht dat de hekken op hun plek blijven staan.

Wij sluiten ons graag aan bij de de oproep de hekken op hun plaats te laten staan. Het is de tweede keer dat hulpdiensten door het weghalen en/of verplaatsen van hekken in het gedrang komen. Dat is onwenselijk voor situaties waarin elke seconde kan tellen. Geef hulpdiensten de vrije doorgang, het kan ook in je eigen belang zijn.

Wat je misschien ook leuk vindt