Gesprekken over zweefvliegveld in Hulshorst

De zweefvliegclub Flevoland heeft met agrariërs in Hulshorst gesproken over een mogelijke verhuizing vanuit Flevoland naar deze plek.

Dat geeft wethouder Jaap Groothuis van de gemeente Nunspeet aan naar aanleiding van vragen van commissielid Sander Couwenberg (PvdA/GroenLinks) in de raadscommissie Ruimte en Wonen. Couwenberg heeft geluiden gehoord dat het gaat om een initiatief van luchthaven Schiphol. Het zou gaan om de aanleg van een betonnen baan van twaalfhonderd meter, inclusief hangar en clubhuis.

Volgens wethouder Groothuis is dat zeker niet het geval. Door de zweefvliegclub worden meerdere mogelijkheden onderzocht binnen de provincie Gelderland. Hierbij is ook het oog gevallen op Hulshorst. Als de verhuizing doorgaat, blijft de volledige locatie echter gras, zo geeft Groothuis aan. Er komt zelfs geen gemotoriseerde lier.

Zodra plannen meer concreet worden, komt er alle ruimte om hier als raad over van gedachten te wisselen, zo geeft Groothuis aan.