Geslaagde Koningsdag

HULSHORST – Het enige moment waarop in Hulshorst de weersomstandigheden het noodzakelijk maakten uit te wijken was tijdens de aubade. Deze werd nu gehouden in het dorpshuis De Wieken.

Loco-burgemeester Gert van den Berg ging terug naar 1967, het jaar waarin Koning Willem Alexander werd geboren. Ook toen was er sprake van een enorm feest en gingen mensen spontaan de straat op. Vier herauten te paard kondigden de geboorte van de jonge prins aan. Winkels gingen dicht, iedereen wilde vrij zijn.

Van den Berg had ook de namen nog opgesnord van een wedstrijd tussen damesteams van Hulshorst en Nunspeet. De namen van de speelsters zorgden voor veel herkenning. Door de loco-burgemeester werd erop gewezen dat er momenteel nog veel vertrouwen is in de Koning, 82 procent heeft dat. Mede omdat Willem Alexander betrokken is en aanwezig is op de juiste momenten maar ook verbindend is.

Volgens Van den Berg moeten mensen één zijn in verscheidenheid. Daaraan moet worden gewerkt omdat dat onder druk staat. De polarisatie neemt toe. Ook in Hulshorst, zo concludeert Van den Berg, mede op grond van de verkiezingsuitslagen. Anderen moet ook de ruimte worden gegeven om te leven.  Hij wees verder nog even op de koninklijke onderscheiding die Geurt de Zwaan een dag eerder had mogen ontvangen. Mensen als hij zijn, zo vindt Van den Berg, hard nodig in een gemeenschap.

Voor de wedstrijd Heel Hulshorst bakt werden zeventien taarten ingeleverd waaronder bijzonder fraai opgemaakte exemplaren. Het koste de jury de nodige moeite de winnaar te kiezen. Mede op grond van de smaak mocht Joke van Olst zich winnaar noemen. Ook het cupcakes versieren trok veel deelnemers. Hier won Roan van de Kamp.

Bij de optocht viel vooral de groep van de Kapelweg op. Verkleed als popcorn girls werd popcorn uitgedeeld aan toeschouwers. Zij gingen in deze categorie dan ook met de eerste prijs strijken. Bij de wagens won Fidder met de Vlindertuin, bij de individuelen Maud Vis met het Wereld Natuur Fonds.

Veel gezelligheid bij het touwtrekken en de demonstraties drumble dance waaraan, zeker in de tweede sessie, ook volwassenen deelnamen. De geslaagde dag werd afgesloten in het dorpshuis met de zingende schilder Johan Pluim, zangeres Suzan en dj Henk Jan van Olst.