Nieuws

CPO Braambosch mag bouwen

In het plan Weversweg in Hulshorst mogen zestien nieuwe woningen worden gebouwd. De gemeenteraad van Nunspeet stemt in met het plan hiervoor van de CPO-groep Braambosch. De ingediende bezwaren zijn afgewezen.

Corrie Jansen (Gemeentebelang) wijst erop dat door de economische recessie de nieuwbouwplannen in dit gebied lang hebben stilgelegen. Maar beseft dat de huidige plannen wel even schrikken zijn voor de bewoners van het gebied. Het uitzicht voor hen veranderd. Voor de één in het voordeel, voor een ander in het nadeel.

De komst van een parkeerkoffer maakt dat men wat verder moet lopen voor een parkeerplaats maar dat behoeft wat haar betreft geen probleem te zijn. Namens Gemeentebelang spreekt ze uit tegen het aanbrengen van kentekenplaten om bewoners een vaste parkeerplaats toe te wijzen. Dat leidt tot precedentwerkingen en volgens haar zijn er wijken waar de parkeerproblemen groter zijn. Ze denkt dat de oplossing wel is te vinden wanneer wethouder Jaap Groothuis met alle betrokken partijen een kop koffie en potje bier gaat drinken.

Voor Klaas van Harten (ChristenUnie) geldt dat het plan binnen de woonvisie vast. En het parkeren voldoet aan de vereisten. Overleg vindt hij een goede zaak. Koos Frijlink (VVD) begrijpt dat het plan even een zure appel is voor de bewoners maar dat zij daar maar doorheen moeten bijten.

Henk Junte (Algemeen Belang) juicht het plan toe omdat het een beetje bijdraagt aan het oplossen van de woningnood. Wel maakt hij zich zorgen over het parkeren. Michel Verheijdt (PvdA) beseft dat het voor de bewoners minder gemakkelijk is te accepteren dat er andere woningen komen dan gepland. Maar het alternatief is dat het gebied de komende jaren braak blijft liggen en daar is, volgens hem, ook niemand blij mee en ook niet leuk voor de mensen die er al wonen. Met een beetje masseren moeten de parkeerproblemen volgens de socialist wel zijn op te lossen.

Karel van Bronswijk (CDA) vindt het van belang dat door de uitvoering van het plan jongeren in Hulshorst kunnen blijven wonen. Van belang voor de instandhouding van de school en het verenigingsleven. Het bieden van een privé-parkeerplaats aan de mensen die er wonen gaat het CDA een stap te ver.

Marcel van Klompenburg (SGP) vindt dat door het plan kan worden gebouwd naar behoefte en jongeren niet uit Hulshorst weg hoeven te trekken. De basisschool heeft hierdoor, wat hem betreft, weer toekomst. De parkeerproblemen vindt hij erg aangedikt. Hij vindt dat huidige en toekomstige bewoners hierover in gesprek moeten om samen een oplossing te vinden.

De meeste bezwaren waren al ingediend voor de termijn welke daarvoor geldt. Deze bezwaren zijn dan ook niet in de beoordeling van de bezwaren meegenomen. De wel tijdig ingediende bezwaren zijn, zo vindt de raad unaniem, niet zodanig dat de gevraagde verklaring van geen bezwaar moet worden geweigerd. De verklaring maakt dat nu de weg vrij is voor het college van burgemeester en wethouders de benodigde vergunning af te geven.

 

Wat je misschien ook leuk vindt

Geen reacties

    Plaats een reactie