Nieuws

Bepaal mee hoe hulshorst op tv komt

Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt naar Hulshorst . En de inwoners van Hulshorst kunnen de redactie tips geven over wat er in de uitzending over het dorp moet zitten. Dat kan woensdag 27 mei, want dan komt de Zomer in Gelderland praatpaal naar Hulshorst om informatie te verzamelen.

Zomer in Gelderland is een project waar Omroep Gelderland dit jaar voor de elfde keer de provincie in gaat en vier weken lang elke dag een ander dorp belicht. Normaal gesproken doet de omroep dat met een live uitzending op een plein met veel publiek, zoals in Hulshorst in 2015. Allerlei groepen mensen zijn dan de hele dag bezig om opdrachten te vervullen voor een goed doel. Door de coronacrisis is dat nu natuurlijk niet mogelijk.

De redactie van Zomer in Gelderland heeft daarom iets anders bedacht. Ze gaan nog steeds naar twintig dorpen en de presentatie blijft in handen van Angelique Krüger. Daar houdt de vergelijking met voorgaande jaren op. Het programma maakt een reis langs de grens van de provincie. In twintig dorpen op die route wordt binnenkort de Zomer in Gelderland praatpaal neergezet (denk aan de ANWB praatpalen van weleer). Inwoners kunnen bij die paal vragen beantwoorden over hun dorp en zo de inhoud van een speciale aflevering over hun woonplaats mede bepalen.

Bij de paal worden vragen gesteld als: Wat mogen we hier niet missen? Wat is de mooiste plek van dit dorp? Waar ben je hier trots op? Wat zou er anders mogen? Wie verdient er in dit dorp een verrassing en waarom? Met de antwoorden gaat de redactie van Zomer in Gelderland aan de slag en maakt dan een speciale uitzending over Hulshorst.

Op woensdag 27 mei staat de paal in Hulshorst van 15 uur tot 17.30 uur bij dorpshuis ‘De Wieken’.

Maak gebruik van deze kans

Het zou leuk zijn als de inwoners van Hulshorst daar hun bijdrage willen geven aan een mooie uitzending over hun dorp, natuurlijk met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus.

Zomer in Gelderland is te zien van 3 t/m 28 augustus bij Omroep Gelderland.

Wat je misschien ook leuk vindt