nieuws

AANPAK WERKZAAMHEDEN HARDERWIJKERWEG

De gemeente Nunspeet start maandag 31 mei met de werkzaamheden aan de Harderwijkerweg en dan het gedeelte tussen de bebouwde kom en de Hierdense beek. Naar verwachting zijn 25 juni de werkzaamheden afgerond.

De werkzaamheden. Er wordt een nieuwe (geluid reducerende) deklaag aangebracht. Ook komen er drie middengeleiders, drie versmallingen en twee poortconstructies. De poortconstructies worden geplaatst om het gebied aan te geven waar herten en reeën de weg oversteken (wildwissel). De constructies worden voorzien van een hert en krijgen de naam. Vermoedelijk Hulshorster Poort. De oorspronkelijke naam van Hierdense Poort is niet aanvaardbaar. Verder komt er een inhaalverbod in de bocht nabij huisnummer 550 en het koetshuis.

Bereikbaarheid, afsluitingen en omleidingsrouteHet werk wordt in fases uitgevoerd. Hierdoor kan het verkeer, zij het soms met wat vertraging, gebruik blijven maken van de weg. Er worden op bepaalde momenten verkeersbegeleiders en/of verkeerslichten ingezet. Alleen bij het frezen, het aanbrengen van de middengeleiders en het aanbrengen van de deklaag zal de weg volledig afgesloten zijn. Dit is gepland vier avonden/nachten, van dinsdag 8 t/m vrijdag 11 juni 2021, vanaf 20.00 tot 06.00 uur (de volgende ochtend). Een en ander is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. In deze avonden/nachten wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A28. De kern Hulshorst is dan alleen bereikbaar via de ‘Nunspeetse kant’. De kern Hierden is dan bereikbaar vanaf de zijde Harderwijk. Direct aanwonenden aan het wegvak worden, indien het niet anders kan, begeleid door verkeersbegeleiders naar hun percelen. Uiteraard zijn bij calamiteiten de percelen voor de hulpdiensten bereikbaar.

Updates over de werkzaamheden via WhatsApp. Enige overlast tijdens de werkzaamheden is niet te voorkomen. De gemeente houdt inwoners daarvan op de hoogte. Goede communicatie met bewoners en bedrijven is dan ook belangrijk. Naast de informatie op de gemeentelijke website en de gemeentepagina wilde gemeente mensen ook op de hoogte houden via WhatsApp. Bij een eerder project is dit middel ingezet en de reacties/ ervaringen waren positief. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden informeert de gemeente met WhatsApp-berichten over de voortgang en zaken waar iedereen rekening mee dient te houden.

Meer informatie

Op de website https://www.nunspeet.nl/harderwijkerweg is meer informatie te vinden vinden over de werkzaamheden aan de Harderwijkerweg.. Het gaat dan bijvoorbeeld om inrichtingstekeningen, informatie over de faseringen, bereikbaarheid, omleidingsroute (volgt z.s.m.) etc. en de instructie voor het aanmelden via WhatsApp. Heeft iemand vragen? Dan kan hiervoor contact worden opgenomen met de gemeente: C.Veldman: c.veldman@nunspeet.nl of H.W.Prins: h.w.prins@nunspeet.nl.Tijdens de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met de F.H. Krisman (toezichthouder) via telefoonnummer 06 53 29 20 15.

Wat je misschien ook leuk vindt