Eiertikken en zoeken bij Buurtvereniging Hulshorst

Het traditionele eiertikken en eierzoeken van de Buurtvereniging Hulshorst trok Tweede Paasdag maar weinig deelnemers.

“Het is te hopen dat volgend jaar de belangstelling weer groter is. Anders kan deze al zeventig jaar oude traditie onder druk komen te staan”, zo zegt secretaris Wijnand Kooijmans van de buurtvereniging. “Er wordt op steeds meer plaatsen eieren zoeken gehouden en ook op andere dagen. Dat maakt wellicht dat mensen daarvoor kiezen zodat ze Tweede Paasdag naar andere activiteiten kunnen gaan. Maar het zou jammer zijn wanneer deze traditie verloren gaat.”

Volgend jaar hoopt men het eiertikken en eierzoeken weer te combineren met een Paasrit.

Eitje zoeken: 1. Esmee van de Dragt; 2. Boyd Jansen; 3. Danie Porteine; 4. Ise Fidder en 5. Milan van de Dragt.

Eitje tikken 0-6 jaar: 1. Ise Fidder; 2. Emily Vis en 3. Danie Porteine.

Eitje tikken 7-9 jaar: 1. Boyd Jansen en 2. Esmee van de Dragt.